sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Uudet kujeet

Niinpä taas aletaan uusin numeroin, 2011. Täällä oli kovin vappumainen tunnelma kadulla, nuorisoa enimmäkseen. Oli naamaria ja serpentiiniä ja pilliä jos jonkin moista. Vappuviuhka tosin puuttui.
Vietin aaton ja uudenvuodenpäivän Maran runsaan ruokapöydän läheisyydessa. Kaalikääryleet kuuluvat täällä jouluruokarepertuaariin.
Meitä oli Agotan perhe, Zsuzsin perhe ja yksi tuttavaperhe ottamassa vastaan uutta vuotta.
Aatona pelattiin toivomuksestani myös Carcassonnea, mutta paloja oli paljon enemmän ja useita lisäosia. Peli kesti turhan kauan, meidän peli oli paljon mukavampi, koska loppui ajoissa ja ainahan voi pelata toisen kierroksen.
Lapsia oli laskematon määrä ja aina joku oli nukuttamassa tai muuten hoitamassa.
Puolenyön aikaan kuunneltiin telkusta Hymnus ja kaikki lauloivat mukana. Lapsillekin oli omat kuohuviinit.
Uudenvuodenpäivänä katseltiin myös valokuvia Suomesta ja illalla tuli Gergön porukka Itävallan lomalta ja sittenpä alkoi uusi joulu. Heidän lahjansa olivat odottamassa. Abel on Gergön nuorin poika ja leikkii mielellään niillä asioilla mitä äiti tekee. Hän sai lahjaksi silityslaudan ja raudan ja kyllä oli mieluisa lahja. Silitysvuoroista piti ihan tapella. Hän sai myöskin kattiloita ja minulla oli kova työ syödä heidän tekemäänsä ruokaa. Sallalle vihjeenä, Ikean jakkara toimii hyvin hellana.
Illalla kotona oli ihan rauhallista. Belan kanssa puhuttiin seinän eristämisestä ja hän aikoi ottaa selvää kustannuksista. Kaipa tuota kämppää pitää vielä vähän kunnostaa, kun ei tunnu rahaa uuteen tulevan. Tuli muuten jo valituksia vuokralaisista, saavat   ensimmäisen varoituksen. Kunpa asettuisivat, tulee kalliiksi vaihtaa vuokralaisia kuukausittain.
Tänään oli ensimmäinen kulttuuripläjäys, Straussin operetti. Operetti ei ole oikein minun alaani, en ymmärrä mitä puhuvat.
Näin sitten tänä aamuna naapurin mummoakin ja itku silmässä kertoi että hänen serkkunsa asunto talossani oli eilen ryöstetty. Ja oli kuulemma rautaovi. Kaikki oli viety ja rikottu. Pitäisiköhän tehdä jokin vakuutus.
Tämä mäkkärin netti toimii oikein hyvin.
Nyt lähden suuntautumaan kohti evankelista kirkkoa.

2 kommenttia:

  1. Kotivakuutus kannattaa tehdä, todennäköisimpiä omat tai muitten vesivahingot, putket ja liitokset hepposia, itse on saatu osa ryhmäkorvauksesta kun vesi oli valunu monen kerroksen läpi.

    VastaaPoista
  2. No jo nyt on markkinat. Voi kun mulla olis aikaa ruveta myymään sitä kämppää. Tempalle saattais kelvata välityspalkkio. Kysypä siltäkin. Ja äitikulta, mistä Sä löydät noita vuokralaisia? Nyt loppui se kilttinä oleminen. Ja se mummo kusettaa sua, ja tavallaan saattaa jopa uhkailla. Muistapas, että köyhillä on niin rankkaa, että harvoin pystyvät olemaan rehellisiä! Olepas tarkkana ja vaikuta mahdollisimman köyhältä siel.

    Mä pimputtelin ne karnevaalit. Toisen pianistin kans oli kommunikaatio-ongelmia, musiikin ja kielitaidon kanssa. Kommunikaatio oli lähes nolla. Mutta selvittiin melko kunnialla. Venäjällä saatiin ylimääräiset aplodit aaseista ja lopuksi bravot. En enää koskaan soita toisen PIANISTIN kanssa, jota en tunne entuudestaan.

    Venäjä on mielenkiintoinen maa, jopa näin yhden päivän kokemuksella. Kostamuksessa on suomalaisten rakentama musiikkitalo. Olisi hieno, mutta ei paljon huolta ole pidetty. Tarpeelle kun matkustuksen jälkeen olisi pitänyt päästä, niin suomalaisista pöntöistä puuttuu istuimet, ja koko talosta ei löydy vessapaperia. Hehe.

    Pianot oli kamalia ja hirveässä vireessä, mutta ihmiset oli kivoja. Oli mielenkiintoinen kokemus ja on paljon kerrottavaa kavereille.

    Noh nyt lomalle Hesaan! Tapaan ystävät ja mummolaan.
    Hyvä uutta vuotta. Pärjäät varmasti sen kätes kanssa.

    VastaaPoista