tiistai 18. tammikuuta 2011

Kiireitá pitelee

Ei oikein ehdi kirjoittaa, on tuota tekemistá riittávásti. Nyt sitten pikkukone tilttas ja joudun kirjoittamaan ilman áákkösiá.
On kaikkea mielenkiintoista náhty: lauantaina oli ihan pakko menná katsomaan lumiukkotapahtumaa +10 asteessa. Oli kuin olikin roudattu jostain pikkulántti lunta ja siihen rakentelivat lumiukkoja. Oli kyllá aikamoinen tungos. Kilpailun paras lumiukko palkittiin. Eivát nuo kovin isoja olleet, mutta oli siiná noin 20 pientá lumiukkoa. Varmaankin ennátys +10 asteisessa sáássá tehdyistá lumiukoista.
Samassa tapahtumassa esiintyi myös mielenkiintoinen orkesteri: oli kaikenkokoisia rumpuja ja neljá soittajaa. Luulisin ettá musiikki oli japanista koska esitykseen kuului myös huutoja.

Sunnuntai-aamuna menin ensimmáistá kertaa katsomaan Gáborin vauvaa, nyt jo seitsenviikkoinen. Ihan siskonsa náköinen. Gábor oli myös ottanut pátkán videolle sytymán jálkeen, kun áiti ja vauva makasivat eteisen lattialla ja odottivat ambulanssia.
Siellá katsoimme porukalla myös videonpátkiá Inkasta.

Gáborit asuvat vuorten juurella ja sieltá láhdettyáni kávelin jálleen eráán todella kauniin laakson kautta ratikalle. Metsákin on lumeton, joissakin kohdissa joen varrella oli hiukan jáátá. Linnut laulavat jo.

Illalla menin Katin kanssa oopperaan. Minulla oli lippu kolmannelle parvelle, mutta Kati sai taas ensimmáisen looshin? lisátuoleille liput hintaan alle euron. Hán saa henkilökunta-alennuksen. Mutta eipá siihen eteemme tullut ketáán, joten meillá oli tosi hyvát paikat. Parhaat koko oopperassa. Orkesteri silmien alla ja náyttámö samoin.
Verdin ooppera sisilialaisten ja ranskalaisten váleistá Palermossa.
Kylmát váreet kulkivat selkápiissá kun orkesteri soitti oikein mahtipontisesti.  Wau.

Ja nyt jatkuu tappotahti unkarinkielisten tekstien tavaamisessa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti