lauantai 29. tammikuuta 2011

Turisti

Opiskelu on tällä erää loppuunsuoritettu. Ja tuli jopa yli 70 prosenttia oikein tentissä. Melkein innostaa jatkoon, mutta nyt aion lomailla. 
Onhan taas kaikenlaista tapahtunutkin.
Torstaina oli tentti ja vastasin mitä osasin, en ottanut kovin raskaasti.
Illalla menin lähetystöön kuuntelemaan ministerineuvoksen ( on toiseksi ylin virkamies ) juttuja. Pasi Pöyhtäri on ihan jees tyyppi, kertoilee avoimesti kokemuksistaan. Menimme sen jälkeen muutamien uusien tuttujen kanssa illalliselle ja oli oikein kiva ilta.


Perjantaina saatiin todistukset ja katsottiin yksi filmi, jota ennen opeteltiin viisi sivua uusia sanoja. Filmi kertoi vuoden 1965 kansannoususta ja  Melbournen olympialaisista. Ihan kiva filmi.
Otettiin kuvat ja vaihdettiin sähköpostisoitteita ja elämä jatkuu....


Illalla minulla oli vuorossa Tsaikovskin ooppera Patarouva. Menee Mozartin edelle, mutta ei voita Verdiä. Rahvaan puolella kolmannessa kerroksessa ei ole muuta vikaa kuin, että ihmiset puhuvat esityksen aikana. Kiikareilla näkee hyvin ja  minulla oli ihan hyvät paikat. Juonikin oli kerrottu suomalaisessa oopperakirjassa ja pysyin ihan ajan tasalla.


Ja kun tulin kotiin oli naapurissa tietenkin taas bileet.
Nukkumaan pääsi joskus kolmen jälkeen. Keittää aika pahasti ja aamulla seitsemältä heräsin ja annoin Bartok-radion soida kymmeneen asti.
Silloin päätin lähteä Müpaan ilmaiskonserttiin. Ja kun menin keittön puolelle, kuului altaasta ihme pulputusta ja jonkin ajan kuluttua vessasta alkoi valua vettä. Kuivasin lattian takaisin pönttöön ja kohta kaikki vesi oli taas lattialla. Juuri silloin tuli mustalaismummo tarjoamaan verhoa myyntiin. En huolinut, mutta hän auttoi siivoamaan vessan ja niinpä viemäri taas alkoi vetää. Mikä lie? En oikein tajua mistä kiikastaa?


Niinpä sitten lähdin Müpaan kuuntelemaan lahjakkaita musiikkikoululaisia. Oli upeaa, Budapestissä on monta musiikkiopistoa ja parhaat oli kerätty soittamaan. Täällä soittavat paljon fagottia ja pidän siitä.


Ruokailin kauppahalllissa. Söin lángosin juustolla ja join kolme desiä kuumaa viiniä. Sitten lähdin turisteilemaan. Ajoin ratikalla Budafokiin ja löysin kivan laakson. jossa virtasi joki ja sen molemmin puolin vanhoja maalaistaloja. Alueella oli myös kolme linnaa. Ovat ilmeisesti yksityisomistuksessa, mutta todella mielenkiintoista seutua. Sielläkin olisi asuntoja myynnissä, mutta....


Illalla tai alkuillasta, menin Müpaan Unkarin radion kuoron konserttiin. Upea kuoro, mutta musiikki 1900- 2000 luvulta ja aika modernia. Mutta kokonaisuus oli mielenkiintoinen. Säveltäjät olivat myös paikalla, miehia ja naisia.


Kotona on nyt ihan hiljaista. Aika vaikea yhtälö tuo naapurin kanssa olo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti