tiistai 8. helmikuuta 2011

Lama

Opiskelun jälkeen iski lama. Ei tarvitse karata kirjojen äärestä koneelle.
Täällä muuten oli syksyllä tuossa läheisellä stadionilla puhumassa Dalai Lama. Kaikki liput oli myyty.
Viime viikolla oli useampikin kulttuuritapahtuma ja nyt alan tulla ronkeliksi. Ihan kaikki ei enää kelpaa. Tänään olin katsomassa balettia : Adam  Giselle ja olivat tehneet siitä modernin version ja muuttaneet musiikinkin rytmikkäämmäksi. Jostain sentään tunnisti alkuperäisen melodian. Pari naista sieltä lähti kymmenen minuutin jälkeen pois. Musiikki oli aivan liian kovalla.
Huomenna on vapaapäivä, mutta torstaina menen Feketen Zsuzsan kanssa Suomen lähetystöön kuuntelemaan Kirsi Tiihosta. On jonkinsortin hyväntekeväisyyskonsertti lahjakkaiden unkarilaisten soittajien tukemiseksi.
Viime perjantaina oli taidenäyttelyn avajaiset. Mukana näyttelyssä kaksi suomalaista taiteilijaa. Menimme sieltä ulos syömään ja oli oikein mukava ilta, osasin puhua ihan oikein ja kaiken mitä halusin sanoa.
Tänäänkin oltiin Pirkon kanssa ulkona kevätauringossa ja oli mukava jutella ja välillä katsella elukoita. Tai antaa elukoiden katsella meitä. Täällä unkarissa on lammaspossuja. Porsas kuin porsas, mutta kihara valkoinen turkki. 
Suomesta on tullut uutisia, taloyhtiöllä on ylimääräinen yhtiökokous raha-asioista ja vuokralainen on jättänyt vuokran maksamatta. Jotta arkeen tässä taas täytyy pian palata. Yöunet on taas heikoissa kantimissa.
Mutta onneksi saan kahden viikon päästä kipsin pois. Olen repinyt kaikki entiset valkoiset riekaleet pois ja nyt tämä hökötys hölskyy, mutta en saa ujutettua kättäni pois. Tänään tuli kahdeksan viikkoa täyteen. Kyllä odotan saunaan pääsemistä.
Täällä on odotettavissa vielä kaksi aurinkoista päivää, mutta perjantaina sataa. Pikkukengissä on pärjännyt ja pipo on tarpeeton. Kivaa.
Kotona netti temppuilee, siksikin kirjoittaminen on jäänyt.

1 kommentti:

  1. Hyvä kun kävitte ne elikot tarkistamassa, minä muuten en ole vielläkään käynnyt siellä eläintarhassa, liekö pääsenkään koskaan, vaikka elikoista tykkäänkin! En lennäkään sinne, vaikka vähän uhosinkin, tarvii kattoo miten ois sitten joskus!?? Aikaa ja tietysti rahaakin ois ihan hirveesti(..kait;/)mutta pitäs se matka aina ajoissa ottaa, että sais kohtuu hinnalla, nyt kun kattelin niin liian kalliita mulle! Ei sillä, mutta olen kylläkin taas suomessa viihtynnyt...:)

    VastaaPoista