sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Kylätanssit

Zsuzsa kutsui minut Sókútin maalaiskylään kerran kuussa pidettäviin iltapäivätansseihin. Nyt on tanssikausi taas avattu. Täällä naiset tanssivat keskenään enemmän kuin meillä. Orkesterina oli seutukunnan nuorison iso puhallinorkesteri, joka soitti myös paljon marsseja ja niitäkin vaan tanssittiin. Meidän porukassa oli 91 vuotias teräsmummo, joka tanssi siinä kuin minäkin, mutta sitten valitettavasti verenpaineet heittivät kuperkeikkaa. Kun sanottiin, että nyt naiset hakevat niin minähän menin pokkaamaan rivistä ensimmäisen.
Yksi pariskunta, jossa mies on vähän lyhyempi kuin nainen ja paljon harteikkaampi, oli pukeutunut päinvastaisesti. Miehellä oli lettiperuukki ja hame ja naisella saksalaismalliset  polvihousut. Pitivät lystiä yllä. Mieheksi pukeutunut nainen haki ahkerasti naisia tanssimaan.


Päivät alkavat käydä vähiin, saa nähdä jääkö siivoaminen viimeiseen aamuun.
Kävin muuten leffassa katsomassa sen Kuninkaan puheen. Ihan hyvä, en vain kaikkea ymmärtänyt. Kuullun ymmärtäminen englannin kielessä on ihan nolla.

1 kommentti:

  1. Kivoja nuo kyläjuhlat Unkarissa. Minulta jäi tällä reissulla lähtösiivois aika kevyseksi, se oli mallia rojut paikoilleen, roskat ja näkyvä lika pois.

    VastaaPoista