keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Siivouspäivä

Onneksi Pirkko soitti aamulla, että tavattaisiin lähetystössä ennakkoäänestyksen lomassa. Pääsinpä taas karkuun siivoamista.
Ääni on annettu ja rupateltu riittämiin. Äänestyspaikalla tapaa aina nuoria opiskelijoita, jotka ovat vaihdossa. Tämänpäiväiset kaksi sosiaalialan poikaa olivat matkalla Romanian puolelle.
Jotta jotenkin vain vältyin siivoamiselta, lähdin kenkäostoksille. Piti saada hameen kanssa pidettävät talvikengät. Ensin ajattelin, ettei löydy, mutta sittenpä huomasin 50 % alennuksella kengät, jotka sopivat tyyliini. Oli vähän villasukkavaraa, mutta alle 15 eurolla sain.
Samalla reissulla hain Tescosta roskiksen ja vihkoja ja raahauduin kasseineni kotiin.
Aika paljon sain aikaan, imuroiminen jää aamuksi, ennen kuin lähden kentälle äitiä vastaan.


Illalla oli tässä lähellä Nador Teremillä ilmainen konsertti. En ole sielä vielä käynyt ja ajattelin käydä katsomassa paikan. En tiennyt muuta kuin, että huilumusiikista oli kyse. Sali oli kalustettu salongiksi ja pöydät notkuivat pikkupurtavaa ja juotavaa. Kvartetin paikat olivat siinä pöytien vierellä. Kyseessä oli todella taivava kvartetti, joka on tekemässä levyä I.J. Pleyel:in huilukvartetoista. Halusivat soittaa kappaleet myös yleisölle paikassa, jossa on hyvä akustiikka. Sali on hienosti restauroitu ja akustiikka todella hyvä. Kappaleiden välillä unkarilaiseen tapaan tarinoitiin ja huilisti kertoili vitsejäkin. Jossain välissä soittajat esittelivät soittimiaan. Viulistin soitin oli 1700-luvun lopulta, mutta hänelle on valmistumassa uusi soitin. Soittajat pitivät parempina uusia vanhan mallin mukaan rakennettuja soittimia. Se oli minulle uutta.


Ohjelma kesti puheineen pari tuntia. Konserttimestarillekin annettiin puheenvuoro. 
Kotona ei tarvinnut iltapalaa laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti