maanantai 2. tammikuuta 2012

2012 alkoi Budapestissä

Tänään maanantaina on Fideszin (perusunkarilaisten) tapahtuma Oopperassa ja sen edessä valtava mielenosoitus. Paikalla jopa 100 tuhatta ihmistä. Kuulin radiosta, että katuja on suljettu eikä metro  pysähdy. Täällä on menty kommunismista toisenlaiseen diktatuuriin. Onneksi en mennyt tänään lippuja ostamaan, ehkä en olisi saanutkan.


kaksi tanssihullua

Lauantaina, siis viime vuonna oli aurinkonpaistetta ja Kati järjesti retken vuorille. Porukka koostuu pääosassa hänen sukulaisistaan, mutta olen päässyt mukaan. Katin serkut tai pikkuserkut ovat minulle toista kautta tuttuja, puhuvat suomeakin. Käytiin Budan vuorten korkeimmalla kohdalla ja siellä näkötornista aukeavat huimaavat maisemat.


Illalla mentiin sitten Katin kanssa uutta vuotta vastaanottamaan csángó-iltaan, jossa tietenkin tanssittiin. Sielä oli väkeä vauvasta vaariin.
Puolenyön aikaan laulettiin Unkarin kansallishymni ja perään csángóhymni ja vielä székelyhymni. 
muut paitsi Kati
Yhdeltä jalat sanoivat sopimuksen irti ja lähdimme nukkumaan. Raketit oli jo ammuttu, oli aika kova pakkanen, siis ehkä neljä astetta. Yöbussit kulkivat, mutta en ollut tullut ajatelleeksi, että niihin saattaa olla vaikea mahtua sisään. Pääsin kuitenkin hyvin kotii. Talo oli muuten hiljainen, mutta naapurin radio huusi täysillä. Uuden seinän ansiosta nykyään korvatulpilla selviää siitä metelistä. Tavallinen meteli ei enää kuulu läpi, nytkin on ihan hiljaista.




Tänään kävin kaupoilla mainosten perässä. Olin Jyskissä tasan kello yhdeksän kun ovet avattiin, eikä siellä tietenkään ollut mainostettua tavaraa. Pienen palautteen jälkeen sain varattua itselleni patjan kunhan nyt joskus saavat sellaisen. Saattaa mennä kuukausikin. Sieltä menin Ikeaan syömään aamiaslautasen 70 sentillä ja edelleen MediaMarktiin ostamaan keittolevyn. Kaasuhellani kanssa en jaksa temppuilla, sitä pitää koko ajan painaa, jotta liekki palaa.
Pikavisiitti kotiin laittamaan pyykit narulle ja uutta lastia koneeseen ja matkaan keskustaan päin kirjastoon. Hain uuden kortin vuodeksi ulkomaisten kielten kirjastosta hintaan vähän yli 10 euroa. Täällä lainaamien siis maksaa. Ei tuohon maksuun suomessakaan konkurssiin mentäisi. Lainasin kansanmusiikkilevyjä ja kaksi unkarin kieliopin harjoituskirja. Ilmankos nukutti hyvin kun tulin kotiin. Nyt taas vähän jaksaa kolmen tunnin unien jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti