maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ei tuu mitáán

Odottelen ja odottelen, ettá saisin kuvia mukaan, mutta sitten ei tule tekstiákáán.
En kyllá vielákáán oikein tajua, kuinka náitá jaksaa lukea. Tulee paineita.

No olkoon. Kun joku ihmetteli, mitá táállá teen, tulkoon esimerkkiná eilinen páivá.
Aamulla katsoin juna-aikatauluja ja láhdin junalla Esztergomiin. Matka kesti puolitoista tuntia ja matkaa oli alle 60 km, mutta uusi juna oli oikein miellyttává ja katselin mielelláni maisemia.

Esztergomissa on Unkarin suurin basilika ja suuri se todella onkin. Keskikupoli noussee sataan metriin ja sitá kannattavat seinát 17 metrin vahvuiset. Kiipesin kupolin pylvástasanteelle, mutta olisi ollut vielá 40 metriá kiivettáváná pylváitten ylápuolelle. Annoin olla. Ihan hienot maisemat olivat alempaakin.

Sieltá páátin menná bussilla Visegrádiin. Ensimmáinen bussipysákki ei onnistunut ja kávelin eteenpáin. Tulikin pysákki, jolla seisoi vanha pappa vaelluskengát jalassa ja reppu selássá. Hán oli odottanut bussia jo melkein tunnin ja páátimme yhdessá jatkaa odottelua. Minulla oli tuuria, bussi tuli aika pian.

Visegrádista menin lautalla Tonavan toiselle puolelle. Halusin tietáá lautan aikataulut, koska tállá viikolla tulee turisteja. Nagymarosissa on ihan huippuhyvá csukrásda ja páátin lounastaa leivoksilla. Söin tosin alle pari suolaista bogácaa. Ja jálkiruoaksi ihanaa jáátelöá.

Istuin Tonavan rannalla auringossa ja pánttásin unkarin kielioppia. Samalla ihailin Visegrádin linnaa vuoren huipulla. Kun aurinko alkoi painua vuorten taakse menin asemalla ja tuotapikaa juna tulikin. En ehtinyt etsiá lipunmyyntiá, joten ajattelin ostaa lipun junasta.

Oltiin kuitenkin jo pian Vácissa, eiká konnaria tullut ja niinpá hyppásin junasta ja kiertelin Vácin kauniissa  keskustassa ja istuskelin ilta-auringon paisteessa Tonavan rannalla. Kun aurinko alkoi laskea, palasin junalla Budapestiin.

Tánáán on maanantai ja aloitin páiván turistitoimistosta, josta hain kassillisen kamaa huomenna tulevalle lappeenrantalaiselle kuorolle.
Sitten vaihdoin rahaa heitá varten valmiiksi ja menin suosikkikauppahalliini syömáán. Ja nyt nápyttelen kirjaston tietokonetta.
Kaunis páivá menee kyllá hukkaan sisállá, mutta on pakko tehdá láksyjákin joskus. Aika tylsá aihe: paikanhaku ja suosituskirjeen laatiminen. Viimeksi piti olla ansioluettelo, mutta en tehnyt, koska en muista aikoja, enká enáá hae työtá. Mutta nuhteita tuli. Pitáá tánáán ainakin se suosituskirje kirjoittaa.

Huomenna menen  kentálle kuoroa vastaan ja sitten alkaa vilkas viikko, joten en varmaan paljon ehdi koneelle. Heillá on keskiviikkona konsertti, Johannes passio, ihan keskustassa.

Oikein hyváá páásiáistá kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti